Kaos i superettans ångestmöte – arenan fick utrymmas

Den avgörande matchen i superettan mellan J Södra och Örebro avbröts i andra halvlek.

Kaos bröt ut efter att bengaler fått brandlarmet att dra igång och arenan fick utrymmas.

J Södra och Örebro spelade för att undvika kvalplats i superettan – men fokuset hamnade i stället på kaoset som utspelade sig utanför planen. Det stod fortfarande 0–0 när matchen några minuter in i andra halvlek fick avbrytas.

Brandlarmet drog igång efter att bengaler avfyrats på Jönköpingsläktaren, vilket ledde till utrymning av samtliga personer på arenan.

Dessutom blev huvuddomaren Martin Strömbergsson utbytt mitt under matchen efter att ha skadats.

– Skadad domare, brandlarm, utrymning och så vidare. Lika bra att ta allt på en gång, säger matchdelegaten Lars Wilhelmson i Discovery+.

Efter cirka en kvart välkomnades publiken tillbaka till sina platser.

Efter avbrottet gjorde lagen varsitt mål, och resultatet 1-1 betyder att båda lagen klarar sig kvar i superettan.

I botten är det istället Örgryte som får kvala tillsammans med Östersund, och nästjumbon Norrby och jumbon Dalkurd som trillar ur serien.