Karl-Erik Nilsson under en träning i Lissabon. Foto: Bildbyrån

Karl-Erik Nilsson: Utvecklingen går inte åt rätt håll

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara de svenska resultaten i Nations League som oroat svensk fotboll på den senaste tiden, även den ökade spridningen av coronaviruset väcker farhågor inför EM nästa sommar.

– Vi måste ha koll på pandemin, säger förbundsordförande Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.   

Karl-Erik Nilsson har spenderat de senaste dagarna på resande fot tillsammans med Janne Andersson och det svenska landslaget. Ett landslag bland många som sannolikt har en hel del resande att vänta under EM nästa sommar, men frågan är om vi ens når dit.

I takt med att smittspridningen av coronaviruset nu tar fart igen så kan väl ett EM med 12 värdstäder ifrågasättas?

Herrlandslaget i fotboll

– Vi märker ju bara på den rundtur vi gjort nu att smittalen ökar, signalerna vi fick i Moskva såsom i Lissabon visar ju att utvecklingen inte går åt rätt håll, säger Karl-Erik Nilsson och fortsätter: 

– Vi förhåller oss till det som vi har att utgå ifrån och det är att vi ska spela i Spanien och på Irland och förhoppningsvis även i Danmark, säger Nilsson.

Har ni fått någon annan information om EM av Uefa i samband med att smittan ökat igen?

– Nej, det är den vanliga planeringen som vi följer men det sitter säkert folk på Uefa och tänker på vilka scenarion som kan komma längre fram, men ingenting har kommit upp till diskussion. Vi hoppas innerligt att det ska gå att spela ett EM nästa sommar, och med publik, säger Nilsson.

KLIPP: Tung svensk förlust mot Portugal – se alla målen här (14 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet