Janne Andersson och Andreas Granqvist. Foto: Bildbyrån

”Skulle vara nöjd att ha Granen tillbaka i full form”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist går fortfarande skadad hemma i Helsingborg.

Men Janne Andersson hoppas att han kan komma tillbaka i blågult.

– Det är klart att om vi får tillbaka ”Granen” i full form som han varit tidigare skulle jag vara nöjd, säger förbundskaptenen.

Pontus Jansson har bildat mittbackspar med Victor Lindelöf under hela Nations League-hösten. Det har givit blågult fyra raka förluster mot Portugal två gånger om, Kroatien och Frankrike.

Brentfordspelaren var olycklig både mot Kroatien i söndags och i Lissabon mot Portugal under onsdagskvällen när han kom snett i ett par situationer som resulterade i mål för hemmalaget.

Herrlandslaget i fotboll

– Ingen aning, jag får kolla på det och analysera det. Ingen aning, svarade Jansson på frågan vad han skulle ha velat ändra på i sin insats.

Kontrade ut Sverige

Sverige provade ett högre utgångsläge i backlinjen och pressade portugiserna högt upp i banan. Vågat och kanske lite naivt, erkände Janne Andersson efteråt.

– Vårt försvarsspel håller generellt på den här nivån. Men i dag släpper vi till lite enkla mål. Där håller det inte i dag. Där måste vi ha en bättre balans i vårt lag. Det ser alla. Sedan finns det många detaljer som är bra. De kontrar ut oss, de spelar inte ut oss.

Lindelöf var inne på samma spår.

– Vi måste kolla hur vi kan göra det bättre kollektivt. Det handlar inte bara om att spela där bak.

Saknar ”Granen”

På presskonferensen fick Janne Andersson frågan om han saknar lagkaptenen Andreas Granqvist, 35, efter åtta insläppta mål på fyra matcher. Mittbacken går fortfarande skadad hemma i Helsingborg och har inte spelat fotboll sedan mitten på juni.

– Ja, Andreas Granqvist i full form är en fantastiskt bra mittback som vi haft mycket glädje av i landslaget. Så det är självklart att jag hoppas han kommer tillbaka igen, säger förbundskaptenen och fortsätter.

– Sedan ska jag inte säga att jag saknar honom konkret så att allt gått annorlunda om han varit med. De som gjorde det där ute i dag gjorde det så gott det kunde. Men det är klart att om ”Granen” är tillbaka i full form som han varit tidigare skulle jag vara nöjd.

KLIPP: Tung svensk förlust mot Portugal

UEFA Nations League

Portugal logo

Portugal

3 - 0

Sverige logo

Sverige

Estádio José Alvalade, Lissabon
Publik: 5000
Domare: Srdjan Jovanovic
UEFA Nations League
League A – Grupp 3 - 2020/2021
#LagSVOFGM-IMMP
1
Frankrike logotypFRAFrankrike
651012-5+716
2
Portugal logotypPORPortugal
641112-4+813
3
Kroatien logotypCROKroatien
61059-16-73
4
Sverige logotypSWESverige
61055-13-83

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet