Daniel Nannskog efter förlusten i Lissabon. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Vi har varit förskonade från detta under Jannes era”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll tungt mot Portugal.

Ett anfallsspel utan skärpa och ett ovanligt virrigt försvar, menar SVT Sports expert, Daniel Nannskog.

–  Vi har varit förskonade från detta under Jannes era, då Sverige brukar ha ett bra försvarsspel.

Daniel Nannskog summerar först den svenska offensiva insatsen, där det finns bra saker att jobba på trots att man åker hem mållösa från Lissabon.

– Sverige gör en helt okej match framåt med rätt så bra kombinationer. Men man saknar kylan och kvalitén i sina avslutslägen. Det finns delar i anfallsspelet som är positiva och som vi inte sett så mycket av innan den andra halvleken mot Kroatien. Det är positivt, säger Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

Vad säger du om försvarsspelet?

– Det är förstås inte positivt hur man släpper till de här målen. Vi har varit förskonade från detta under Jannes era, då Sverige brukar ha ett bra försvarsspel. Nu blir man bolltittare, stöter när man inte ska göra det och gör stora försvarsmässiga misstag där man blir straffade mot ett så här pass bra motstånd.

”En tung samling”

Pontus Jansson hade en tung afton när han var inblandad i det avgörande målet när Kroatien vann med 2-1 senast. I kväll fanns det ytterligare ett par ingripanden vid Portugals mål som hade gått att göra bättre, menar Nannskog.

– Jansson har haft en tung samling. Vi får hoppas att han bryter ihop och kommer igen. I kväll stöter han fel när han ska fall vid Portugals 1-0 och känns inte solid där bak. Jag är dock inte beredd på att peta honom utan vill ge honom fler chanser. Vi får hoppas att det bara var en dålig samling för Jansson helt enkelt, avslutar Nannskog.

”Tufft att förlora”

Pontus Jansson själv var inte nöjd med insatsen.

– Tufft att förlora matchen kollektivt. Vi får det inte att stämma alls, vi ger dem kontring på kontring. Det är inte optimalt. Vi får ta en återblick på det och se vad vi kan göra till nästa gång. Vi har förlorat fyra raka matcher i Nations League och det är otroligt tungt, säger han på presskonferensen.

Sverige står på noll poäng och målskillnaden 1-8 efter fyra matcher i sin Nations League-grupp.

UEFA Nations League
League A – Grupp 3 - 2020/2021
#LagSVOFGM-IMMP
1
Frankrike logotypFRAFrankrike
651012-5+716
2
Portugal logotypPORPortugal
641112-4+813
3
Kroatien logotypCROKroatien
61059-16-73
4
Sverige logotypSWESverige
61055-13-83

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet