Ken Sema. Foto: Bildbyrån

Ken Sema: ”När jag hör konkurs tänker jag 'hur?'”

Uppdaterad
Publicerad

Ken Sema var en av de absoluta nyckelspelarna då Östersund tog sig till slutspel i Europa League våren 2018. Då spelade de in mycket pengar, men trots det var klubben i höst nära konkurs och fortfarande i ekonomisk knipa.

– När jag hör konkurs så tänker jag ”hur?”. Vi har varit i Europa och spelat in 50-70 miljoner och plötsligt är de slut, säger yttern till SVT Sport på landslagets samling.

Bara för några veckor sedan var krisrubrikerna stora runt Östersunds ekonomi och på samma gång var den tidigare ordföranden Daniel Kindberg i rätten åtalad för ekobrott.

Sema ställer sig frågande till hur det kan ha gått så illa.

ÖFK i ekonomisk kris

–  Då tänker man vad har hänt? Hoppas det vänder för de förtjänar det verkligen för de ska vara i allsvenskan.

Han berättar också att han har påverkats av klubbens ras.

– Jag tycker det är jobbigt. Väldigt tufft. Det känns som att var nyligen allt det här med Europaresan och att vi vann cupen. Nu har det blivit otroligt jobbigt, allt med Kindberg och klubben. Jag lider faktiskt. Hoppas att det vänder snart.

En som det går desto bättre för är tränaren som ledde laget under Östersunds framgångar, Graham Potter. Han tränar nu Premier League-laget Brighton & Hove Albion som i helgen slog Tottenham med 3-0 på hemmaplan.

– Graham är en otrolig tränare och person. Han förtjänar allt och jag visste att han skulle gå långt. Hur långt vet jag inte, men han kommer gå ännu längre. Det skulle vara häftigt om han skulle ta mig någon gång. Han är otrolig.

Har ni kontakt?

– Vi snackar lite, men inte jättemycket.

Sverige möter Malta på bortaplan i EM-kvalet på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet