Marcus Danielson ersätter skadad Jansson

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Jansson missar den kommande landslagssamlingen på grund av en fotskada. Mittbacken ersätts av Djurgårdens Marcus Danielson, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.

Marcus Danielson gör i och med kallelsen sin första landslagssamling. Beslutet gick så snabbt att Danielson direkt anslöt med landslaget och inte var med på Djurgårdens morgonträning.    

– Det här är något man kämpat för väldigt länge, fantastiskt roligt att vara här till slut, säger han till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

En uttagning Danielsson börjat tvivla på:

– När har inte varit med vare sig i U21-landslaget eller a-landslaget så det var en dröm som man inte trodde skulle bli sann, men det blev den, säger Danielsson och ler.

Janne Andersson hyllar Danielssons utveckling som spelare.  

– Det är det som är så roligt med fotboll, att det kan gå till på så många olika sätt. Det är en spelare som kanske inte syns i allting men ju mer man kollar på honom ser man vilka kvaliteter han har. Han fortsätter att utvecklas under hela karriären och når nu landslaget vid 30 års ålder, vilket psyke han har, säger Andersson.

Sedan tidigare har det stått klart att även Oscar Lewicki, Malmö FF, missar samlingen.

Svenska landslaget samlas under måndagen inför EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien den 12 respektive 15 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet