Mohamed Salah och Sam Kerr prisas. Foto: Bildbyrån

Salah och Kerr säsongens spelare i England

Uppdaterad
Publicerad

Chelseas Sam Kerr och Liverpools Mohamed Salah har utsetts till säsongens spelare inom engelsk fotboll av Football Writers' Association.

”Både Mo och Sam har varit enastående den här säsongen och slagit rekord för både klubb- och landslag”, säger FWA:s ordförande Carrie Brown enligt BBC.

Australiensiskan Sam Kerr har gjort 18 mål för ligaledande Chelsea den här säsongen och det gör att hon vinner priset för första gången i karriären.

28-åringen toppar skytteligan i hela Super League och har även varit viktig i lagets resa fram till den kommande FA-cupfinalen.

Super League

Mohamed Salah har vunnit priset en gång tidigare, säsongen 2017-2018. Även han leder skytteligan då han har gjort 22 ligamål för sitt Liverpool. Han har fortfarande möjligheten att vinna samtliga fyra titlar den här säsongen: Premier League, Champions League, FA-cupen och ligacupen.

”Utöver sina insatser på planen så är de även ledare och fanbärare i sina klubbar”, säger Carrie Brown.

På herrsidan har Thierry Henry fått utmärkelsen flest gånger med sina tre. Det är femte gången en vinnare utses på damsidan och den enda som har två vinster är Fran Kirby.

KLIPP: Chelsea mot titeln – Andersson framspelare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet