Halvsvensk målskytt när FC Köpenhamn förlorade mot Manchester City

Halvsvenske Magnus Mattssons mål räckte inte.

Manchester City blev som väntat numret för stort för FC Köpenhamn – mycket tack vare storstjärnan Kevin De Bruyne.

Regerande mästaren vann första åttondelsfinalen i Champions League med 1–3.

Det såg ut att bli en lång afton för ”svensklaget” FC Köpenhamn hemma på Parken. Redan efter tio minuters spel gav Kevin De Bruyne regerande mästaren Manchester City ledningen genom ett välriktad avslut.

Det var sedan ett väntat spelövertag för de engelska mästarna och ett 0–2-mål hängde i luften. Då bjöd målvakten Ederson in hemmalaget i matchen.

Brassen spelade ut bollen rakt i FCK-gapet, vilket Champions League-debuterande halvsvensken Magnus Mattsson utnyttjade, och satte dit kvitteringen.

– Magnus Mattsson! Svenskkoppling. Vilket välplacerat avslut, kommenterade Jens Fjellström i TV4 Plays sändning.

De Bruyne visade klass

Lyckan blev dock kortvarig. Drygt tio minuter senare återtog Manchester City ledningen genom Bernardo Silva – framspelad av en viss De Bruyne.

Det blev sedan en transportsträcka fram till den 92:a minuten. Återigen var storstjärnan Kevin De Bruyne regissör när han på ett delikat sätt spelade fram Phil Foden som satte spiken i kistan (1–3).

Viktor Claesson startade för FC Köpenhamn men blev utbytt i den 55:e minuten. Jordan Larsson fick hoppa in med nio minuter kvar medan jättetalangen Roony Bardghji blev kvar på bänken.

I den andra åttondelsfinal vann Real Madrid borta mot tyska RB Leipzig med 0–1 efter ett klassmål från Brahim Diaz.