Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Roony Bardghji om besvikelsen att bli bortvald. Foto: SVT/Bildbyrån

Roony Bardghji om landslaget: ”Jag var otroligt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Supertalangen Roony Bardghji fick sitt stora genombrott i höstas. Men chansen i landslaget uteblev. Motiveringen? Att han inte var redo.

– Det var hårt för mig, säger Bardghji till SVT Sport.

Svenske mittfältaren Roony Bardghji har de senaste åren pekats ut som en av världens största fotbollstalanger. Efter en höst som innehöll mål mot Manchester United i Champions League blev frågan om debut i A-landslaget aktuell för 18-åringen – som dock inte blev uttagen.

– Jag var otroligt besviken, det var surt. Jag tyckte jag förtjänade chansen efter allt jag gjorde under hösten. Det hade betytt mycket för mig att bli uttagen för första gången. Jag var besviken, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

Valdes bort av Janne

Dåvarande förbundskapten Janne Andersson valde bort Bardghji i sin sista landslagstrupp, då han ansåg att talangen inte hunnit bevisa sig på den högsta nivån än.

– Det var ganska hårt när jag läste det, jag ska inte ljuga. Med all respekt för Janne, men det var hårt för mig. Jag tyckte inte det stämde, det han sa, säger Bardghji.

SVT Sport har sökt Janne Andersson som via sms svarar att ”Roony är en bra spelare som svensk fotboll kommer ha mycket glädje av framöver”.

Se hela intervjun med Roony Bardghji på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet