Rasmus Lauritsen under matchen mellan IFK Norrköping och Varberg. Foto: Bildbyrån.

Klart: Försvararen lämnar IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Lauritsen lämnar IFK Norrköping.

Den 24-årige försvararen har skrivit på för Dinamo Zagreb.

– Det här är ett stort steg för mig och något jag inte kunde tacka nej till, säger Lauritsen till IFK Norrköpings hemsida.

Rasmus Lauritsen kom till IFK Norrköping från danska Vejle i februari 2019. Nu är det klart att försvararen, som har gjort elva mål på 48 allsvenska matcher, flyttar vidare.

IFK Norrköping har bekräftat att klubben har sålt 24-åringen till Dinamo Zagreb.

– Vi känner en oerhörd stolthet över att kunna göra den här typen av affär och sälja en spelare till en europeisk toppklubb som Dinamo Zagreb, säger managern Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

”Jag kommer att sakna er”

Lauritsen är nöjd med övergången.

– Jag är otroligt tacksam för tiden i IFK Norrköping. Jag vill rikta ett stort tack till alla som är involverade i klubben, mina lagkamrater och fansen, som tog emot mig från första dagen. Det här är ett stort steg för mig och något jag inte kunde tacka nej till, men jag kommer att sakna er och hoppas såklart allt det bästa för IFK Norrköping i framtiden. Jag har bara bra saker att säga om klubben och vi kanske ses igen, säger Rasmus Lauritsen.

Enligt Aftonbladet hamnar prislappen på runt 18 miljoner kronor.

KLIPP: Delad poäng i toppmötet (20 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.