Sören Rieks är en av fyra danska spelare i Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Knudsen: ”Jag är säker på att vi slår FCK”

Uppdaterad
Publicerad

En dansk kvartett i Malmö vill sätta stopp för FC Köpenhamn i Europa League.

– Vi ska gå hundra procent efter tre poäng, säger Sören Rieks.

Anders Christiansen, Sören Rieks, Jonas Knudsen och Lasse Nielsen. De fyra danska spelarna utgör en stor del av Malmö FF:s lagbygge denna hektiska höst som bjuder på allsvensk guldstrid och Europaspel.

Ingen av dem har spelat för det danska storlaget men alla har en relation till FCK.

Europa League

– Jag känner till dem från min tid som spelare i Danmark. Det är en storklubb som gjort det riktigt bra i både Danmark och Europa. Det är lite som att vi i Malmö har följt efter och Malmö har gjort det bra de senaste sex-sju åren. Och nu får vi möta dem och ska visa att vi inte är så långt från dem, säger Knudsen.

– Man ser ju fortfarande en del dansk fotboll, då är det oftast FCK som visas. Man har ju koll på vilka spelare de har och hur de spelar, säger Rieks.

Tre viktiga poäng på spel

FC Köpenhamn har med sig tre poäng från gruppspelets första omgång då de besegrade Lugano. Malmö är poänglösa efter förlust i slutminuterna mot Dynamo Kiev. Att ta tre poäng mot ett bättre seedat lag hade gett Malmö FF ett bra utgångsläge

– De är ett riktigt bra lag. De är alltid välorganiserade. Men vi kommer ha fansen med oss så jag är säker på att vi vinner den här matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet