IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild anser att man gjort rätt som stängt av Kolbeinn Sigthorsson. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kolbeinn Sigthorsson stoppas av IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste veckans anklagelser mot IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthorsson kring sexuella övergrepp mot en kvinna 2017 meddelar nu klubben att Sigthorsson stängs av tillfälligt.
Klubben meddelar även att man startat en intern utredning.

– Vi har suttit den här veckan och haft diskussioner och vi tycker att det är rätt att göra, säger klubbdirektören Håkan Mild till SVT Sport.

IFK Göteborg meddelar nu på sin hemsida att Kolbeinn Sigthorsson inte kommer att delta i A-lagets aktiviteter. Han kommer alltså inte att träna, spela matcher eller vara med på andra aktiviteter.

– Vi har suttit den här veckan och haft diskussioner och vi tycker att det är rätt att göra. Fram till att vi har ett beslut kring hur IFK Göteborg ska hantera situationen tycker vi att det är rätt att Kolbeinn inte är med i träning och match, säger klubbdirektören Håkan Mild till SVT Sport.

Klubben håller också på med en utredning.

Inte på plats i Göteborg än

”Det pågår en intern utredning för att kunna fatta beslut om väg framåt för IFK Göteborg som arbetsgivare och personligen för Kolbeinn.”, skriver ”Blåvitt”.

Mild säger att man nu väntar på att Kolbeinn Sigthorsson ska komma till Göteborg och därefter kan man ta ytterligare beslut kring hur man går vidare. I övrigt kan han inte svara på hur den interna utredningen görs.

Hur har han tagit beskedet att bli avstängd?

– Det är väl aldrig roligt att få det beskedet. Det är något Kolbeinn ska svara på och inte jag men det är väl inte så kul, säger Mild.

Det här är händelser som skedde för fyra år sedan, tycker du det känns hårt att straffa honom på det här sättet?

– Jag tycker självklart att det vore bättre att inte ha den här diskussionen men nu är den här. Det är något vi måste hantera och då har vi valt att göra på det här sättet.

Ångrar sitt beteende

Den senaste veckans händelser kring fallet började med att att förbundet i en intervju förnekade att landslagsspelaren Kolbeinn Sigthorsson, ska ha utsatt en kvinna för sexuella övergrepp 2017, trots att han ska ha bett henne om ursäkt för sitt agerande efteråt och gjort upp med henne i godo. Kvinnan har sedan talat ut i isländsk media flera gånger. I tisdags kom beskedet att hela styrelsen för Islands fotbollsförbund avgår.

I onsdags gick Sigthorsson ut i ett långt uttalande och berättade sin version av händelserna.

”Jag ångrar mitt beteende under den här perioden och kan bara understryka att jag är emot all form av våld. Jag jobbar än i dag med att förbättra mitt beteende”, skrev han bland annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer