Joel Riddez slutar som huvudtränare för Djurgården. Foto: Bildbyrån/TT

Krisande Djurgården byter tränare

Uppdaterad
Publicerad

Sex raka förluster blev droppen.

Nu slutar Djurgårdens tränare Joel Riddez.

Tidigare assisterande Pierre Fondin tar över huvudansvaret.

Djurgården har bara två poäng ner till Limhamn/Bunkeflo under strecket till nedflyttning i damallsvenskan efter förlusten hemma mot Örebro med 1-4 i onsdags.

Det var det stjärnspäckade Stockholmslagets sjätte raka förlust.

Nu agerar klubben.

Tränaren Joel Riddez slutar som huvudtränare – men fortsätter som sportchef – samtidigt som hans assisterande Pierre Fondin tar över. Ny assisterande blir August Fors som tidigare jobbade tillsammans med Fondin i Växjö DFF.

Enligt Ola Danhard, Djurgårdens verksamhetschef, var det ett gemensamt beslut att Riddez skulle kliva ner från tränaruppdraget.

– Han har varit både huvudtränare och sportchef och nu när det går trögt har han känt att det blir jobbigt, så för att få in ny energi i laget kom vi överens om att han kliver av som tränare och bara ska koncentrera sig på sportchefsjobbet, säger han till SVT Sport.

Nu är målet att klubben ska säkra nytt allsvenskt kontrakt.

– Det är spelarna som gör det på plan, så det här kanske kan vara en väckarklocka för dem med.

– Även om det känns väldigt tråkigt att lämna över tränaransvaret, så har vi gemensamt kommit fram till att det behövs en förändring. Nu ligger mitt fokus på att ge laget all support jag kan från min position som sportchef, säger Joel Riddez i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.