Anel Ahmedhodzic hoppar av den bosniska landslagssamlingen. Foto: TT

Kritik mot Ahmedhodzics avhopp: ”Oansvarigt”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic nobbar den bosniska landslagssamlingen efter coronafall i MFF.

Nu får han kritik av förbundet.

”Detta beteende är fel och oansvarigt”, skriver förbundet på sin hemsida.

Ahmedhodzic spelade hela matchen när MFF säkrade SM-guldet i söndags efter 4–0 mot Sirius. Efteråt testades lagkaptenen Anders Christiansen positivt för covid-19, och festplanerna ställdes in.

Av oro för riskerna väljer Ahmedhodzic att inte ansluta till Bosniens stundande landslagssamling, skriver han på Instagram.

”Jag älskar att spela för Bosnien, mitt land, men i sådana här tider måste jag ta hänsyn till riskerna och säkerheten för människorna omkring mig”, skriver 21-åringen.

Enligt det bosniska förbundet har mittbacken inte meddelat sin frånvaro.

”Information om varför han inte dyker upp som planerat har ännu inte kommit från varken Ahmedhodzic eller hans klubb. Detta beteende är minst sagt fel och oansvarigt”, skrev förbundet på måndagskvällen.

Bosnien möter Iran i en träningsmatch på torsdag och därefter väntar Nederländerna och Italien i Nations League.

Enligt Aftonbladet överväger det bosniska förbundet att anmäla Ahmedhodzic till det europeiska fotbollsförbundet Uefa och försöka få honom avstängd i de avslutande allsvenska omgångarna.

KLIPP: Malmös vd om Christiansen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.