Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludwig Augustinsson och Erling Braut Haaland. Foto: Bildbyrån

Kritiserar Haalands beslut: ”Det var lite omoget”

Uppdaterad
Publicerad

Erling Braut Haaland gick ut i media och sa att Alexander Milosevic kallat honom för hora.

Något som kritiseras av Ludwig Augustinsson.

– Det var lite omoget, säger han.

Norska superstjärnan Erling Braut Haaland hamnade i händelsernas centrum av flera anledningar när Norge besegrade Sverige i Nations League.

Dels genom att han blev stor hjälte när han gjorde båda målen i den norska 2-1-segern, men också för ett uttalande efter matchen. Haaland, som under matchen rök ihop med svenske backen Alexander Milosevic, gick ut i media och berättade om ordväxlingen.

Herrlandslaget i fotboll

– Först kallade han mig för hora. Det kan jag lugnt säga att jag inte är. Sedan sa han att han skulle knäcka fötterna på mig. En minut senare gjorde jag mål. Det var fint. Jag hoppas att han inte knäcker fötterna, sa Haaland till norska TV2.

”Kunde hanterat det bättre”

Nu kritiserar svenske backen Ludwig Augustinsson norrmannens beslut att gå ut i media och berätta om ordväxlingen.

– Det var lite omoget. Det är klart att det kan störa en. Samtidigt vill jag bara vinna den här matchen. Jag fokuserar inte så mycket på honom nu. Men det är klart att han kunde hanterat det bättre, säger Augustinsson och fortsätter:

– Det är också den här derbykänslan och prestigen. Det tillhör att det är lite hets mellan också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet