Kroatien står på noll poäng: ”Vi är oroliga”

Uppdaterad
Publicerad

2018 tog Kroatien ett överraskande VM-silver och hela världen charmades av laget. Årets Nations League har de inlett med två raka förluster och på söndag möter de Sverige på hemmaplan.

– Vi respekterar Sverige, säger Marko Sepat, som är reporter på Nova TV, i SVT Sports ”Blågult från sidlinjen”.

Kroatien står, precis som Sverige, alltså på noll segrar inför söndagens möte i Zagreb. Men till skillnad från de tidigare matcherna så finns nu storstjärnan Luka Modric, till vardags i Real Madrid, med.

– Han är vår viktigaste spelare. Han är 35 år, men vi har inte någon annan sådan spelare. Det kommer att vara svårt då han slutar. Jag tror att han kommer att spela i ett eller två år till, säger Sepat.

Herrlandslaget i fotboll

Är man orolig i Kroatien nu efter två förluster?

– Vi är oroliga. Vi känner oss tomma sedan andraplatsen i VM och det är många nya ansikten. Det är normalt, men folk är oroliga då fotboll är den största sporten i Kroatien.

Vad tänker du inför mötet med Sverige?

– Vi respekterar Sverige. De har ingen stjärna efter Zlatan. Vi känner till Kulusevski som är på väg att bli en stjärna. Vi respekterar er, för ni är en motståndare som är svår att slå.

Se hela avsnittet av ”Blågult från sidlinjen” i SVT Play här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet