Oavgjort mellan AIK och Malmö FF Foto: Bildbyrån

Kryss i stormatchen AIK–Malmö FF efter två läckra mål – och dubbla straffar

AIK var på väg att vinna kvällens stormatch mot Malmö FF – efter två riktigt läckra mål.

Först satte Sebastian Larsson en frispark, sedan fick Bilal Hussein till en drömträff för 2–0.

Men Malmö FF kom tillbaka – tack vare två straffar.

– Det var en speciell match, säger poängräddaren Isaac Kiese Thelin.

Att Sebastian Larsson är en riktigt bra frisparskskytt har varit känt sedan länge. Faktum är att han är den spelare som gjort flest frisparskmål i hela Premier League-historien (Elva, två fler än tvåan Cristiano Ronaldo).

Den kvalitén håller han fortfarande. I dag, hemma mot toppkonkurrenten Malmö FF, slog han till igen.

Dahlin chanslös

På tilläggstid i första halvleken, vid ställningen 0–0, stegade han fram på vänstra halvlan av planen, 26.7 meter från Johan Dahlin i MFF-målet. Bollen slogs i en fin bana över muren och förbi en chanslös Dahlin. Frisparken var det sista som skedde i den första halvleken.

– Skönt att den går in. Vi får kriga den första halvleken men det gjorde vi väldigt bra, sade Larsson till Dplay, ett par minuter senare.

Hussin skruvade in 2–0

En knapp kvart in i den andra halvleken var det dags för ett nytt snyggt AIK-mål. Då fick den 20-årige ytterbacken Bilal Hussein bollen utanför straffområdet och satte – med ett fint, skruvat skott, 2–0.

Där och då trodde nog de flesta att AIK skulle vinna. Men tack vare två straffar så blev det 2–2.

Returmål

MFF, som missade sex raka straffar i fjolårets allsvenska, fick den första 25 minuter in i den andra halvleken. Då räddade Jakob Haugaard Isaac Kiese Thelins straff med fötterna, men returen trycktes in av Kiese Thelin själv.

20 minuter senare fick laget en ny straff, då Karol Mets fällde Jo Inge Berget just innanför straffområdet. Fram klev åter Isaac Kiese Thelin – och denna gång gick bollen in direkt.

– Jag går hem med två mål, så det känns bra på det sättet personligen. Men vi vill ha tre poäng, säger Kiese Thelin till SVT Sport.