Dejan Kulusevski och Cristiano Ronaldo i matchen förra månaden. Foto: Bildbyrån

Kulusevski: ”Jag har skojat med Ronaldo lite”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski ställs mot sin nyblivne lagkamrat Cristiano Ronaldo när Sverige möter Portugal på onsdag. Men hur man stoppar honom, det har han inte lyckats klura ut än.

– Han lyckas ju hela tiden så uppenbarligen finns det inget svar, säger Kulusevski till SVT Sport.

Efter tre raka förluster i Nations League är det på onsdag dags för det första returmötet, med Portugal i Lissabon.

I första matchen föll Sverige med 0-2 sedan Gustav Svensson blivit utvisad i slutet av första halvlek. Dejan Kulusevski är optimistisk, efter en fin svensk andra halvlek mot Kroatien under söndagen.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi gjorde det väldigt bra när vi mötte dem i första halvlek när vi var elva man. Så vi ska nog bygga på det och har inget att förlora. Vi åker dit med tron på att vi kan spela bra och måste spela som vi gjorde i andra halvlek mot Kroatien, säger Kulusevski till SVT Sport.

”Han tyckte vi var bra”

Just Kulusevski känner Cristiano Ronaldo väl då de är lagkamrater till vardags i Juventus. Och matchen som väntar har kommit på tal.

– Det har varit kul. Vi har pratat om matchen och jag har skojat med honom lite. Jag har sagt att de kommer få det tufft. Han blev imponerad av oss i första mötet, han tyckte vi var väldigt bra. Så det ska bli väldigt kul att möta Portugal och honom, nu när jag känner honom lite bättre.

Du som tränar med honom varje dag, hur stoppar man honom?

– Det är inte lätt. Hade jag svaret skulle han aldrig lyckas. Men han lyckas ju hela tiden så uppenbarligen finns det inget svar. Man måste vara tät på honom, men jag tror inte man får tänka för mycket för det finns ju bra spelare runt omkring honom också.

Nästa avsnitt i SVT Sports landslagsmagasin ”Blågult – från sidlinjen” släpps tisdag 06.00. Du ser alla avsnitt här.

KLIPP: Kulusevskis sköna start i Juventus – målade direkt (20 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet