Dejan Kulusevski firar sitt 1-0-mål Napoli tidigare i december Foto: Bildbyrån

Kulusevski månadens spelare i Serie A

Uppdaterad
Publicerad

Månadens spelare i Serie A är svensk och heter Dejan Kulusevski. 19-åringen har gjort ett mål och två assist på fyra matcher i december och prisas nu av Italienska spelarförbundet.

”Kulusevski har bekräftat en kapacitet att göra avgörande aktioner och ett ansvarstagande som på de senaste tjugo åren inte har varit vanligt”, går att läsa i motiveringen.

Dejan Kulusevskis genombrottsår 2019 kröns nu med en ärofylld utmärkelse, månadens spelare i Serie A. Den svenske 19-åringen tar priset framför storheter som Cristiano Ronaldo och Luis Alberto. Efter en stark höstsäsong så har december varit fantastisk för den unge svensken. Framförallt är det bortamatchen mot Napoli som sticker ut där Kulusevski gav Parma ledningen efter bara fyra minuter för att sedan assistera lagkamraten Gervoinho till avgörandet på övertid.

I motiveringen skriver det italienska spelarförbundet: ”Kulusevskis spelstil tycks vara från en era där spelarna är ännu större och snabbare”.

Kulusevskis framtid har varit föremål för stor diskussion och enligt de senaste uppgifterna leder Inter kampen om 19-åringen. Mycket ska dock krävas om den före detta BP-spelaren skulle lämna Parma under januari-fönstret utan det mest troliga är att han lämnar i sommar.

ARKIV: Atalanta-bossen bekräftar stort intresse för Kulusevski (16 december 2019)

ARKIV: Kulusevskis nya målsuccé – chockar storklubben (14 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.