Cavani och Maguire – ett par av Uniteds dyra värvningar senaste åren. Foto: Bildbyrån

Kvarts miljard back för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Ett år kantat av tappade tv-pengar och publikintäkter har slagit hårt mot den brittiska fotbollsklubben Manchester United.

Nu redovisar klubben förlust på drygt 263 miljoner.

Manchester United gjorde en ekonomisk förlust på motsvarande 263 miljoner kronor för det senaste räkenskapsåret, som slutade den 30 juni.

Skälet är att United tappade tv-pengar och publikintäkter under våren då Premier League-säsongen avbröts på grund av coronapandemin. Den engelska fotbollsklubben har tappat 19 procent av intäkterna, som vid räkenskapsårets slut landade på 5,8 miljarder kronor.

Värvat dyrt även i år

Årets säsong är i gång, men utan publik och United lämnar därför ingen prognos för kommande år.

– Att få tillbaka supportrarna till läktarna på ett säkert sätt och så snart som möjligt har högsta prioritet, säger vice ordföranden Ed Woodward.

Trots publikfrånvaron och röda siffror ifjol, har Manchester United värvat dyrt även den här sommaren och hösten.

Edinson Cavani, Alex Telles och Donny van de Beek är tre av nyförvärven United stod för innan transferfönstret stängde i inledningen av oktober.

KLIPP: Uniteds vice ordförande Ed Woodward och Marcus Rashford

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.