Guide: Landslagskollen – så har spelarna i Blågult presterat

Sveriges chanser att nå EM 2024 är minimala.

Nu väntar Belgien i kvalet och Moldavien i en träningslandskamp – här får du koll på truppens form och status mellan landslagssamlingarna.

Dejan Kulusevski, 23, Tottenham

Ligamatcher sedan förra samlingen: Fyra av fyra

Kommentar: Spelat i varje minut sedan september-samlingen. Målskytt vid 2-1-segern mot Sheffield United.

Dejan Kulusevski. Foto: Bildbyrån

Viktor Gyökeres, 25, Sporting

Ligamatcher sedan förra samlingen: Tre av fyra

Kommentar: Har nätat fyra gånger sedan förlusten mot Österrike. Har även noterats för två målgivande passningar.

Viktor Gyökeres. Foto: Bildbyrån

Robin Quaison, 29, Ettifaq

Kommentar: Målskytt i segern mot Abha. Startat i alla matcher förutom senast mot Al-Fateh.

Robin Quaison. Foto: Bildbyrån

Samuel Gustafson, 28, Häcken

Kommentar: Bär kaptensbindeln för regerande svenska mästarlaget och har spelat varje minut sedan september-samlingen. Assisterade till ett av målen i helgen vid oavgjorda mötet med Hammarby.

Samuel Gustafson. Foto: Bildbyån

Albin Ekdal, 34, Spezia

Ligamatcher sedan förra samlingen: Fyra av fem

Kommentar: Har bytts in i tre av Serie B-matcherna. I helgen blev han inbytt på tilläggstid mot Pisa och i den tolfte tillagda minuten tilldelades han ett rött kort.

Albin Ekdal. Foto: Bildbyrån

Mattias Svanberg, 24, Wolfsburg

Kommentar: Får fortsatt startföretroende, inga mål eller assist sedan senaste samlingen.

Mattias Svanberg. Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg, 31, Leipzig

Kommentar: Inför förra landslagssamlingen fick han endast göra korta inhopp. Nu har han startat i två av tre Bundesligamatcher.

Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån

Anthony Elanga, 20, Nottingham Forest

Kommentar: Fick starta för första gången direkt efter förra landslagssamlingen, även mot Brentford.

Anthony Elanga gjorde 5–0-målet mot Azerbajdzjan. Foto: Bildbyrån

Jesper Karlsson, 25, Bologna

Ligamatcher sedan förra samlingen: Tre av fem

Kommentar: Startade för sin nya Serie A-klubb i de tre första ligaomgångarna efter nederlaget mot Österrike. Men har suttit kvar på bänken i de två senaste mot Empoli och Inter.

Jesper Karlsson. Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson, 31, FC Köpenhamn

Kommentar: Hoppat in i två, startat i två. Bar kaptensbindeln och spelade hela matchen när FCK föll mot Bayern München med 1-2 i Champions League-gruppspelet.

Viktor Claesson. Foto: Bildbyrån

Marcus Rohdén, 32, mittfältare, Karagümrük

Kommentar: Startat i tre av dem där hans nya turkiska klubb har inlett ligasäsongen svagt, endast en seger efter åtta omgångar.

Marcus Rohdén. Foto: Bildbyrån

Jens Cajuste, 24, mittfältare, Napoli

Ligamatcher sedan förra samlingen: Fem av fem

Kommentar: Inhopp i samtliga. Noterades för sin första poäng i Napoli-tröjan när han assisterade till ett mål i 2-2-matchen mot Genoa.

Jens Cajuste. Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson, 28, Midtjylland

Ligamatcher sedan förra samlingen: Två av fyra

Kommentar: Anslöt aldrig till september-samlingen, men är nu uttagen. Har startat i de två senaste ligamatcherna i Danmark.

Kristoffer Olsson. Foto: Bildbyrån

Hugo Larsson, 19, Frankfurt

Kommentar: Uttagen igen, blev det inte i september. Har tagit en startplats i Bundesligaklubben och spelat 90 minuter i de fyra senaste ligamatcherna. I helgen satte han dessutom sitt första mål i Bundesliga.

Hugo Larsson Foto: Bildbyrån

Försvarare

Victor Lindelöf, 29, Manchester United

Kommentar: Startat i alla. Byttes däremot ut i helgen när han skadade sig vid Manchester Uniteds sena vändning mot Brentford.

Victor Nilsson Lindelöf Foto: Bildbyrån

Carl Starfelt, 28, Celta Vigo

Kommentar: Har verkligen tagit en startplats i sin nya La Liga-klubb. Bar kaptensbindeln mot Las Palmas.

Carl Starfelt. Foto: Bildbyrån

Linus Wahlqvist Egnell, 26, Pogon Szczecin

Kommentar: Startar i varje match. Klubben har vunnit fyra av fem matcher och Wahlqvist har assisterat till ett mål.

Linus Wahlqvist. Foto: Bildbyrån

Emil Holm, 23, Atalanta

Kommentar: Hoppat in i tre av dem, fick starta mot Hellas Verona men blev utbytt till andra halvlek. Han har fått göra två korta inhopp i Europa League-gruppspelet.

Emil Holm. Foto: Bildbyrån

Ludwig Augustinsson, 29, Anderlecht

Kommentar: Saknades mot Kortrijk men har spelat varje minut i de tre senaste omgångarna. Assisterade till ett mål i helgen vid vinsten mot Mechelen.

Gabriel Gudmundsson, 24, Lille

Ligamatcher sedan förra samlingen: En av fyra

Kommentar: Ersätter Ken Sema som tvingas lämna återbud. Har gjort ett inhopp på en minut. Suttit på bänken i de tre senaste ligamatcherna.

Gabriel Gudmundsson. Foto: Bildbyrån

Filip Helander, 30, Odense

Kommentar: Tillbaka i landslaget. Spelat 90 minuter i de fyra omgångarna som har avgjorts i danska ligan sedan september-samlingen. Målgivande passning mot Lyngby.

Filip Helander. Foto: Bildbyrån