Jessica Samuelsson. Foto: TT

Samuelsson vänder hem – för att öka VM-chanserna

Uppdaterad
Publicerad

Den mångåriga svenska landslagsbacken Jessica Samuelsson vänder hem och hon vänder hem till Sverige och Rosengård.

Den skadeföljda 27-åringen anger ökade chanser till VM-spel som anledning till beslutet.

– Det har varit ett tufft beslut att lämna Arsenal i slutracet om ligaguldet, men detta är en chans för mig att öka mina chanser till en VM-plats, säger hon till Rosengårds hemsida.

Jessica Samuelsson vänder hem. Arsenal-spelaren som har haft en lång skadeperiod bakom sig, och inte fått spela på ordinarie basis i Arsenal, har valt att skriva på ett fyraårskontrakt med Rosengård.

Det ska bli kul. Nytt lag, ny stad. En ny resa som ska börja och jag känner mig spänd och exalterad, säger hon tiill SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

– Om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle spela för Rosengård, de har alltid varit de absolut största konkurrenterna när jag spelat i Sverige och Linköping FC, säger hon till Rosengårds hemsida.

27-åringen var aldrig riktigt nära att återvända till LFC.

– Det är små detaljer som avgör men jag fick en bra bild av Jonas (Eidevall, Rosengårds tränare) och hur de vill spela så det här kändes som bästa valet, säger Samuelsson till SVT Sport.

I en intervju med SVT Sport berättar hon om den misslyckade sejouren i Arsenal.

”Hon kommer ta tillbaka sin landslagsplats”

Rosengårds sportchef Therese Sjögran är mycket positiv till värvningen.

Vi är såklart otroligt glada över att Jessica har valt oss. Vi tror att hon genom att komma hem och och få mycket speltid, att hon kommer att ta tillbaka sin landslagsplats. Vi får en meriterad spelare som har mycket erfarenhet från spel i utlandet men även av spel i stora turneringar med A-landslaget. Jessica har en otrolig karaktär, säger Therese Sjögran.

Samuelsson har gjort 56 A-landskamper, men på grund av skadorna hon haft det senaste året har hon tappat sin plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet