Stefan Pettersson under en träning med landslaget i oktober 2019. Foto: Bildbyrån.

Landslagschefen: Det som hänt förändrar ingenting

Uppdaterad
Publicerad

Danmark saknar förbundskapten och en mängd spelare till följd av coronasmittan.

Men dagens nyhet förändrar ingenting.

– Vi förbereder oss för den här matchen precis så som vi gjorde innan, säger landslagschefen Stefan Pettersson till SVT Sport.

Under dagen kom nyheten att det danska herrlandslaget drabbats hårt av corona. Två nya fall är bekräftade och nu isoleras stora delar av laget samt förbundskaptenen Kasper Hjulmand inför onsdagens träningsmatch mot Sverige.

Landslagschef Stefan Pettersson räknar ändå med att matchen blir av, och att Sverige inte påverkas nämnbart.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är väl lite svårare för våra scouter att scouta deras spelare för det kommer ju nya hela tiden, men annars så förbereder vi oss så bra vi kan, säger han till SVT Sport. 

Professorns råd: ”Ställ in”

Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, tycker inte att matchen skall spelas och föreslår att man ska ställa in landskampen. 

– Det låter som en märklig tillställning med några ihoprafsade lag med misstänkt smitta hos det ena bara för att spela en träningsmatch – mitt under en pandemi. Det låter lätt bisarrt, säger han till Aftonbladet.

– Blås av den. Flytta den till ett annat tillfälle.

Men Stefan Pettersson tycker inte det förändrar något.

– Nja, inte på grund av det som hänt här nu, det förändrar ingenting. Det är värre för Danmarks trupp.

”Det har ju varit smittor”

Är det några svenska spelare som varit rädda eller sagt ifrån?

– Nej, det har ju varit smittor och grejer tidigare i motståndarlag – både landslagsmässigt och i klubblagen. Så det känner ju spelarna till, det är inget nytt på det sättet, säger Pettersson.

Matchen på Brøndbystadion ska spelas på onsdag. För svensk del väntar senare i veckan Nations League-matcher mot Kroatien och Frankrike.

KLIPP: Lista: Skorpioner vi minns

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet