Magdalena Eriksson. Foto: TT

Landslagssvenskorna engelska cupmästare

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson kan titulera sig engelska ligacupmästare i fotboll.

Landslagssvenskornas Chelsea besegrade Arsenal med 2–1 i finalen i Nottingham.

Magdalena Eriksson blev i september utnämnd till ny lagkapten i Chelsea. Under lördagskvällen fick 26-åringen äran att lyfta den engelska ligacup-pokalen tillsammans med sitt klubblag efter att Londonrivalen Arsenal besegrats i finalen på City Ground i Nottingham.

Den engelska landslagsanfallaren Bethany England blev Chelseas stora cuphjälte med två mål i 2–1-segern.

Först gjorde England 1–0 redan efter nio minuters spel och sedan avgjorde hon med ett mål på tilläggstid i andra halvlek, efter att Arsenal kvitterat i 85:e genom Leah Williamson.

– En otrolig insats från tjejerna, säger Bethany England enligt BBC.

Chelsea, som förra säsongen slogs ut i semifinal i turneringen mot blivande mästarlaget Manchester City, fick därmed revansch. Arsenal, engelska ligacupmästare 2018, åkte däremot på sin andra raka finalförlust efter att i fjol ha förlorat efter straffläggning mot City.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, som båda startade för Chelsea i finalsegern, reser nu till Portugal för att representera landslaget i Algarve Cup. Sveriges första match är mot Tyskland på onsdag.

Klipp: Magdalena Eriksson målskytt i toppmötet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.