Foto: Viaplay

Lauren James stängs av i två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Lauren James fick rött kort under Englands VM-åttondelsfinal mot Nigeria.

Nu är det klart hur länge hon blir avstängd.

Förutom kvartsfinalen mot Colombia missar hon även en eventuell semifinal.

England jagade ett ledningsmål i åttondelsfinalen mot Nigeria.

Då trampade Englands Lauren James på Michelle Alozie efter en duell och domaren drog upp det röda kortet.

”Jag är så ledsen”

Bilderna spreds över hela världen, och James bad dagen efter om ursäktet.

”Jag är så ledsen för vad som hände. Och för alla engelska fans och mina lagkamrater, att spela med och för er är min största ära och jag lovar att lära mig av denna erfarenhet”, skrev hon på X (tidigare Twitter).

”Är så klart besviken”

Beskedet kom ett par timmar efter en presskonferens där bland annat lagkamraten Bethany England uttalade sig om situationen.

– Hon är så klart besviken över vad som hände det. Det skedde under en nanosekunds känslosamt ögonblick. Men vi stöttar henne. Det är så klart bra att hon insett vad som skedde och att hon har bett om ursäkt. Nu väntar vi bara på att se vad Fifa kommer att göra, så tar vi det därifrån, sade England.

Och beskedet kom alltså under eftermiddagen, svensk tid. Fifa meddelade då, enligt flera brittiska medier, att James stängs av i två matcher.

”Avstängningen gäller i VM-kvartsfinalen och nästa internationella match efter det”, skriver Fifa i sitt beslut.

Det innebär att James, ifall England vinner lördagens kvartsfinal mot Colombia, även missar semifinalen mot Australien/Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.