Leder med 9-0 – tvingas spela klart på onsdag

Norge var på väg mot en storkross i VM-kvalet i Jerevan.

Men med 20 minuter kvar fick matchen avbrytas – på grund av dimma.

Matchen ska i stället spelas klart i morgon, onsdag.

De norska damerna hade inga problem att hantera Armenien i tisdagens VM-kvalmatch. Elisabeth Terland öppnade målskyttet efter en halvtimme och satte två fullträffar på tre minuter. Sedan rann det i väg och i 68:e minuten gjorde Celin Bizet 9-0.

I stället var det något annat som ställde till det för Norge. Strax efter Bizets mål avbröts matchen på grund av dimma. Enligt NRK var det så illa att norske kommentatorn Christian Nilssen först inte ens såg vem som gjorde sista målet.

VM-kval fotboll

Efter ett tag kom beskedet att de sista 20 minuterna ska spelas i morgon, onsdag, i stället.

– Det var mycket fram och tillbaka. Vi vill självklart spela klart matchen och Armenien vill spela klart matchen, säger Norges Guro Reiten till NRK.

– Domaren sa nej. Då är det inte så mycket annat att göra än att spela färdigt matchen i morgon, fortsätter hon.

Norge toppar i nuläget grupp F före Polen och Belgien, som möter varandra senare på tisdagskvällen.