Leicester City hedrar avlidne ägaren Vichai Srivaddhanaprabha med staty.

Leicester hedrar ägaren med staty

Publicerad

Leicester City kommer att resa en staty av avlidne ägaren Vichai Srivaddhanaprabha utanför klubbens arena King Power Stadium.

Det bekräftar Vichai Srivaddhanaprabhas son Aiyawatt kvällen före Leicesters första hemmamatch sedan Vichai omkom i en helikopterolycka utanför klubbens arena.

– Jag planerar att resa en staty av min far utanför King Power Stadium, en bestående och passande hyllning till mannen som gjorde allt möjligt, säger Aiyawatt Srivaddhanaprabha till Leicester Citys hemsida.

– Han kommer för alltid finnas i våra hjärtan och aldrig bli glömd, fortsätter Aiyawatt.

Ytterligare detaljer kring när resningen av statyn kommer inträffa och exakta positionen var den ska stå är än så länge inte bekräftat.

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom efter att hans helikopter kraschat på kvällen den 27 oktober bara några sekunder efter att den lyft från mittcirkeln på King Power Stadium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer