Foto: SVT

Lindahl: ”Jag kände att jag betedde mig som en kapten”

Uppdaterad
Publicerad

38-åriga Hedvig Lindahl har gjort 178 a-landskamper för Sverige och varit med i många stora mästerskap. Trots det har hon bara varit lagkapten en enda gång.

– Jag fick aldrig frågan och då var jag troligtvis inte en tillräckligt bra ledare, säger hon i SVT:s ”Skavlan”.

Hedvig Lindahl, som just nu konkurrerar med främst Jennifer Falk om målvaktsplatsen i landslaget, berättar att hon tidigare gärna hade fått frågan om att bli lagkapten.

– Vi spelade en träningsmatch mot USA i november för ett par år sedan. Då var Kosovare Asllani kapten och då hon byttes ut sprang hon och gav mig bindeln. Det var enda gången jag har varit kapten i a-landslaget, säger hon och fortsätter:

– Nu har jag förlikat mig med det hela, men ett tag kände jag att jag att jag betedde mig som jag tänker att en kapten ska vara. Jag fick aldrig frågan och då var jag troligtvis tillräckligt bra ledare. Då får man ju vara självkritisk.

Se klippet från Skavlan i spelaren ovan. Programmet sänds imorgon fredag klockan 21.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.