Sveriges mittback Victor Lindelöf vill att spelarna säger ifrån på fredag. Foto: Bildbyrån

Lindelöfs uppmaning: ”Då måste vi spelare göra något”

Uppdaterad
Publicerad

Mycket inför Sveriges EM-kvalmöte mot Rumänien har kommit att handla om rasismen som kommit från läktarhåll. Under ett antal tidigare EM-kvalmatcher i landet har rasistiska tillmälen ropats från läktaren och skulle det uppstå uppmanar Lindelöf lagkamraterna att agera.

Precis som Sveriges lagkapten Andreas Granqvist är Victor Lindelöf väl medveten om hur laget ska agera om man hör något från

– Skulle jag höra något så är det första jag skulle göra att säga till ”Granen” genom att vi spelar bredvid varandra och han är vår lagkapten. Sen får han försöka få uppmärksamheten till domaren och prata med honom, säger mittbacken till SVT Sport och fortsätter.

– Sen i det är det olika processer med att spelet stoppas och så.

Är ni på tårna nu när det varit så mycket kring det i tidigare matcher?

– Absolut, jag menar oavsett vem det än är på planen som hör det så tycker jag att man ska säga till direkt, konstaterar Lindelöf och slår sedan fast.

– Det är någonting som inte ska finnas inom fotbollen och absolut inte i vår värld. Men det gör det nu tyvärr men då måste vi spelare försöka göra något åt det. Direkt när vi hör någonting måste vi säga till och visa att vi inte tycker att det är okej för det är ju inte det.

Rent sportsligt kan platsen säkras i och med ett positivt resultat mot Rumänien. Något Lindelöf givetvis tror på.

– Det kommer krävas en topprestation från vår sida men jag känner också hur alla är taggade inför matchen och det är jag också. Jag såg fram emot den här samlingen väldigt mycket och jag vill bara att det ska vara fredag nu för jag är så taggad.

– Jag vill bara gå ut på den där planen och säkra EM-kvalplatsen på fredag, det hade varit fantastiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer