Jesse Lingard, längst till vänster, jämför sin förre lagkamrat Zlatan Ibrahimovic med basketikonen Michael Jordan. Foto: Bildbyrån/TT

Zlatan jämförs med Jordan: ”Rå vinnarmentalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Påminner Zlatan Ibrahimovic om basketlegendaren Michael Jordan?

Det tycker i alla fall svenskens förre lagkamrat Jesse Lingard.

– Zlatan kom till Manchester United med en vinnarmentalitet som drev oss att vinna titlar, säger britten.

Den hyllade dokumentären ”The Last Dance” om Michael Jordan och Chicago Bulls är kanske den största snackisen i sportvärlden just nu.

Något som har uppmärksammats är basketikonens enorma vinnarskalle och hur han drev på sina lagkamrater – ibland genom oschyssta metoder.

Till exempel har Zlatan Ibrahimovic twittrat: ”Nu ser ni hur det är att spela med en vinnare. Antingen gillar man det eller inte. Om inte, ge dig inte in i leken”.

”Hade en viss aura”

Manchester United-mittfältaren Jesse Lingard har sett dokumentären och fick nyligen frågan av beIN SPORTS vilken lagkamrat han skulle jämföra med ”MJ”.

– Då måste jag svara Zlatan. Så fort han kom till Man United kunde du känna en viss aura kring honom. Han hade en vinnarmentalitet som drev oss att vinna många titlar. Inte många andra spelare har haft samma effekt. Han hade spelat i stora klubbar förr och hade en rå vinnarmentalitet, säger Lingard.

Den engelske landslagsmannen betonar också att Ibrahimovic tog väl hand om de yngre spelarna i klubben.

– Han kom hit och sa direkt att han ville vinna titlar. Vid den tidpunkten var jag och Marcus Rashford unga och så fort vi hade vunnit en titel var vi hungriga på flera. Den vinnarmentaliteten fick vi av honom, säger Lingard.

ARKIV: Gazzetta-reporter: ”Ibrahimovic kommer vara ligans bäste spelare” (2 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.