Manchester City är engelska ligamästare. Foto: Bildbyrån

Manchester City är mästare efter kross

Manchester City var illa ute i några minuter efter att Brightons Glenn Murray givit hemmalaget en chockartad ledning.

Men i slutändan var det inget snack. City både vände på matchen och krossade Brighton med 4-1.

Ilkay Gündogan fick göra Citys sista mål för säsongen på en vacker frispark. Titeln var Citys sjätte.

Manchester City är mästare säsongen 18/19 i Premier League. Detta sedan laget vänt underläge 0-1 till 4-1 borta mot Brighton.

Detta sedan först Agüero påpassligt varit framme nära mål och tryckt in kvitteringen.

Matchen var sedan vänd efter att fransmannen Aymeric Laporte nickat in 2-1-målet innan paus.

I den andra halvleken gjorde sedan Riyad Mahrez 3-1 med fel fot, hans högra. Sist att få jubla var Ilkay Gündogan – hans 4-1-mål på frispark var ren och skär fotbollsprecision.

Mané tvåmålskytt

– Jag tänker mest på hur många hållna nollor vi har lyckats hålla de senaste 15 matcherna, det är nästan löjligt, säger Citys kapten Vincent Kompany till Sky Sports.

Manchester Citys tränare Pep Guardriola gick efter segern runt med ett gigantiskt leende på läpparna.

Liverpool, som utmanade City om titeln, gjorde vad de kunde och vann också sin sista match hemma mot Wolverhampton med 2-0. Båda målen inprickade av Sadio Mané.