Liverpool deppar och Real Madrid jublar. Foto: Bildbyrån

Galen målfest mellan Liverpool och Real Madrid

Åttondelsfinal i Champions League med stormöte.

Då fick Liverpool en drömstart mot regerande mästarna Real Madrid, i en repris av fjolårets final.

Men Madrid kom tillbaka från ett tidigt 2–0-underläge och vann stort.

Ett av sommarens större nyförvärv, anfallaren Darwin Nunez, klackade läckert in 1-0 redan efter fyra minuter. Mohamed Salah, som spelade fram till 1-0, utökade bara tio minuter senare efter att Madridmålvakten Thibaut Courtois drällt med bollen.

Men Real Madrid, som förra året vann turneringen efter en rad makalösa vändningar, kunde däremot hämta upp underläget efter dubbla mål från Vinicius Junior. Det andra målet var mer eller mindre en gåva från målvakten Alisson som sköt bollen på sin landsman och sedan studsade den in i mål.

”Katastrof för Liverpool”

I början av andra halvleken fullbordade Real Madrid vändningen då Eder Militao knoppade in 3-2 för spanjorerna efter en snygg frisparksvariant. 4-2 kom några minuter senare efter att Karim Benzema väggspelat med Rodrygo och skjutit ett skott som studsade på försvarare in i mål.

– Det här håller på att bli katastrof för Liverpool i kväll, sa BBC:s expert Alan Shearer efter målet.

Benzema gjorde senare sitt andra mål för matchen då han i en kontring, framspelad av Vinicius Junior, fintade runt målvakten Alisson och placerade in 5-2. Därmed har Liverpool en rejäl uppförsbacke att ta sig upp för inför returmötet.

– Det här är ett Real Madrid som har erfarenhet från den högsta nivån och de har straffat Liverpool ordentligt i kväll, sammanfattade Shearer.

Redan 2–4 var ett historiskt resultat, då Liverpool aldrig någonsin tidigare släppt in fyra mål på hemmaplan i en Europamatch. Ett rekord som alltså utökades till fem insläppta.

Napoli vann klart i Tyskland

I den parallella åttondelsmatchen mellan Eintracht Frankfurt och Napoli var det de italienska serieledarna som kom ut på topp. Trots att en av den här säsongens största utropstecken, georigiern Khvicha Kvaratskhelia, missade en straff i första halvlek.

Men ledningsmålet kom ändå innan pausvilan, det från stora anfallstjärnan Victor Osimhen. Därmed gjorde han mål för sjätte matchen i rad. 2-0 kom i den andra halvleken efter en otroligt läcker framspelning av Kvaratskhelia. 22-åringen dämpade ner bollen, vände om och klackade tillbaka till lagkapten Giovanni Di Lorenzo som placerade in bollen.

Frankfurt fick sin främsta anfallare, fransmannen Randal Kolo Muani, utvisad i matchen efter att han stämplat en motståndare. Därmed är han avstängd i returen.