Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikael Lustig om skadeläget. Foto: Bildbyrån.

Lustig fortfarande osäker på spel mot Norge

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig är fortfarande osäker på spel mot Norge. Men det är mer hoppfullt i dag, än efter matchen mot Rumänien i lördags.
– Det har gått snabbare än förväntat. Efter matchen var låret väldigt svullet, säger Lustig till SVT Sport.

Efter 22 minuter i i EM-kval-premiären mot Rumänien byttes Mikael Lustig ut till förmån för Emil Krafth efter att ha fått en smäll på låret. Efter matchen var det det osannolikt att den ordinarie högerbacken skulle kunna finnas på plan mot Norge i morgon. Men i dag tränade han ensam på cykeln.

Har det tagit längre tid än vad du trodde?

– Snarare tvärtom. Efter matchen var det väldigt svullet och dagen efter började vi kolla flyg till Glasgow. Men i dag kunde jag träna på cykeln och känna på planen.

Sverige mot Norge innebär även att det blir Janne Andersson mot den förre svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Lagerbäck var den som gav Lustig chansen i landslaget och det är två lag som känner varandra.

Hur tror du att det kommer att synas på planen, att det är Lagerbäck mot Andersson?

– Det är ingen hemlighet hur vi vill spela och hur Lagerbäck vill spela. Det kommer inte vara några konstigheter där. Sedan är det upp till oss spelare att göra vårt jobb på planen.

– Förhoppningsvis har man någon räv bakom örat. Vi vet hur de vill spela sin fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer