Lyon vidare till final – möter Rolfös Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Lyon är klart för final i Champions League efter att laget besegrade Paris Saint-Germain med 1–0. Matchhjälte i den franska semifinalen blev Wendie Renard som nickade in matchens enda mål i andra halvleken.

Matchen var länge mållös i semifinalen mellan Lyon och Paris Saint-Germain. Men efter 66 minuter drog Grace Geyoro på sig sitt andra gula kort. På frisparken efteråt strax utanför straffområdet nickade också Wendie Renard in 1–0 till Lyon efter Amel Majris frispark.

– För varje match mellan oss blir det jämnare och jämnare. Men vi har kanske den där sista lilla kvaliteten som behövs för att vinna. I dag kunde det ha gått hur som helst, men vi vet hur man avgör matcher och hur man tar sig till en final. Det var kanske det som fällde avgörandet i slutändan, säger Lyons Lucy Bronze i den officiella segerintervjun.

Paris var sedan på kvitteringsjakt och med kvarten från slutet åkte Lyons Nikita Parris ut med sitt andra gula kort. Men trots att de spelade tio mot tio kom Paris aldrig till någon kvittering. Wendie Renards mål blev matchens enda och i finalen får Lyon möta Fridolina Rolfö som avgjorde gårdagens semifinal mot Barcelona.

– Det blir häftigt att möta Wolfsburg igen. Vi har mött dem varje år i Champions League sedan jag kom hit. Den senaste finalen vi mötte dem i (2018) var galen. Den gick till förlängning och det blev fem mål bara där. Det kommer att bli en bra match, säger Bronze.

Finalen i Champions League avgörs på söndag.

UEFA Women's Champions League

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

0 - 1

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

San Mamés, Bilbao
Publik: 0
Domare: Anastasia Pustovoitova

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.