Magnus Eriksson återvänder till Djurgården. Foto: Bildbyrån

Magnus Eriksson återvänder till Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Eriksson har senaste säsongerna spelat i MLS-laget San José Earthquakes. Men nu är det klart att han återvänder till Djurgården.

– Det känns helt fantastiskt, säger han till klubbens hemsida

Under säsongerna 2016 och 2017 spelade Magnus Eriksson i Djurgården. Sedan dess har han spelat i USA med San José Earthquakes i MLS. Men nu är det klart att han återvänder då han skrivit på ett kontrakt över säsongen 2023.

– Det känns helt fantastiskt! Det har varit mycket tankar och jag har alltid velat komma tillbaka till Djurgården, man har liksom varit på väg hela tiden. Pratar man om en period på 2,5 år så känns dagarna långa så det är extremt skönt att det är klart och jag ser fram emot att träffa grabbarna så snabbt som möjligt, säger han till klubbens hemsida.

Inte spelklar mot Göteborg

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är nöjd med klubbens senaste nyförvärv. Nu jobbar han för fullt på att få Magnus Eriksson spelklar så fort som möjligt.

– Pappersarbetet är igång och Magnus kan inte vara med och spela mot Göteborg i morgon men däremot kommer han att bli spelklar innan transferfönstret stänger den 25 augusti. Han kommer också att vara spelklar när det är dags för Europa League.

ARKIV: Djurgårdens CL-dröm dog direkt (19 augusti):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.