Mål är målet mot Skottland

Uppdaterad
Publicerad

Att chanserna ska sitta är det stora målet när Sverige imorgon spelar sin näst sista landskamp inför fotbolls-EM. Laget ställs mot Skottland i Växjö.

– Vi måste spräcka den där nollan, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson till SVT Sport.

Sverige skapade lägen mot USA i Göteborg i torsdags, men förlorade med 1-0.

– Det vi tittar på nu är ju det här med den klassiska måltorkan då, inom citat. Nu tycker vi att vi skapar många situationer mot USA, men det räcker inte. Så det vi fokuserar på nu är den sista fjärdedelen, vad ska hända inne i straffområdet, berättar Persson.

Damlandslaget i fotboll

Ni har tränat avslut?

– Ja avslut, avslut, avslut!

EM-elvan ska spelas in

Träningen dagen före matchdagen på matcharenan vittnar om i princip samma startuppställning som den mot USA. Men det undantaget då, som bekräftades redan igår, att Hedvig Lindahl kan vara tillbaka i målet efter fingerskadan.

Olivia Schough som då tar plats på en kant har känt sig i bra form i klubblaget Eskilstuna och säger att hon är superlycklig att få chansen. 

 – Jag hoppas få spela i EM också. Och vi vill gärna uppleva något liknande som OS igen!

”Tycker det är smart av Pia

Vad är det som måste till för att målen ska sitta?

– Jag tror det handlar om att komma in i spelet och lära känna varandra ännu mer. Nu känns det som att vi spelar in oss, med samma personer, och det är lite det som gäller. Tycker det är smart av Pia att göra så, menar Schough.

Så sänder SVT fotbolls-EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet