• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Rosengård utan Sjögran tappade poäng

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen utan ikonen Therese Sjögran.

Då tappade serieledande Rosengård poäng för första gången på hela säsongen.

Nästjumbon Mallbacken tog en sensationell poäng och fick med sig 1–1.

Värmlänningarna chockade regerande mästarna genom att ta ledningen redan i den nionde matchminuten. Skotskan Zoe Ness, 19, höll sig framme på en lågt slagen hörna och drog till på volley. Målet var hennes första i damallsvenskan och det utbröt stort jubel bland de 2270 åskådare som hade letat sig till Strandvallen. Det var den högsta publiksiffran i årets damallsvenska hittills. När Rosengård tackade av Therese Sjögran i Svenska cupen i söndags var det officiellt 1 700 – och då var det fri entré.

Rosengård låg under med 0–1 i paus men testade hemmamålvakten Jennifer Falk flera gånger om och ett kvitteringsmål hängde i luften. Efter 62 minuter kvitterade isländskan Sara Björk Gunnarsdottir efter fint förarbete av Ramona Bachmann och Lina Nilsson.

Damallsvenskan 2015

Trots en rejäl anstormning från serieledarna, de vann till exempel skotten med 18–4, stod sig resultatet tiden ut. En sensationell poäng för Mallbacken och Rosengårds första poängförlust den här säsongen.

Linköping ny tabelltvåa

Rosengård toppar den allsvenska tabellen med 21 poäng, två före Linköping som är ny tvåa efter seger med 2–1 mot Umeå i dag. Landslagstalangen Fridolina Rolfö ordnade tre viktiga poäng till östgötarna. Mallbacken ligger näst sist med tre poäng ned till jumbon AIK och lika många upp till Hammarby på tionde plats.

Mästarlaget saknade meste landslagsspelaren Therese Sjögran som gjorde sin sista match för Rosengård i cupvinsten mot tidigare i helgen. Hon ska nu bli ny sportchef inom föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet