Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Platsar anfallaren Viktor Gyökeres i Sveriges startelva mot Belgien och Azerbadjzjan? Se vad han själv tycker i klippet. Foto: Michel Szabo/SVT/TT

Målmaskinen Viktor Gyökeres om en plats landslagets startelva: ”Jag är redo”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Gyökeres har gjort succé i engelska Championship med 18 mål för sitt Coventry den här säsongen. När landslaget och EM-kvalet väntar så har 24-åringen aldrig varit närmare en plats i startelvan.  

– Det känns bra att komma in med några mål i bagaget och mycket speltid. Jag är redo att spela om jag får det, säger han till SVT Sport. 

Efter några tunga år där Viktor Gyökeres spenderade tid på bänken utlånad till andra klubbar så lossnade det på allvar i fjol. Den här säsongen har han gjort fler mål än någonsin och är tvåa i Championships (andradivisionen i England) skytteliga. 

– Det känns bra som anfallare att veta att man kan göra mål i varje match. Hoppas det håller säsongen ut, säger han.  

Herrlandslaget i fotboll

Har du någonsin varit så bra som du varit den här säsongen? 

– Nej, jag är mer komplett som spelare och blivit bättre på mina svagheter. Det är viktigt att vara mentalt stark och inte koppla av bara för att man gör några mål.

”Du vill alltid starta”

När passerar man stadiet i landslaget från att det är kul att vara med till att faktiskt vilja starta? 

– Som fotbollsspelare vill du alltid starta, men det är annorlunda i landslaget jämfört med klubblaget. När man spelar för sitt land är det viktigast att det går bra för Sverige, säger Gyökeres.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hela reportaget från Coventry när SVT:s reporter Johan Kücükaslan och fotograf Michel Szabo träffade svenske anfallaren Viktor Gyökeres. Foto: Michel Szabo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet