Rasmus Bengtsson är besviken på Jon Dahl Tomasson. Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s Rasmus Bengtsson: ”Jag har blivit behandlad som en råtta”

Uppdaterad
Publicerad

Från en av allsvenskans bästa mittbackar till en plats på läktaren. Malmö FF:s Rasmus Bengtsson sågar i en intervju med Aftonbladet både klubben och tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Jag har blivit behandlad som en råtta, säger 34-åringen.

– Ingen är större än klubben, svarar den danske tränaren.

Rasmus Bengtsson har varit given i mästarlaget och 2019 var han en av seriens bästa mittbackar. Efter en mindre knäoperation inför den allsvenska starten i juni har han hamnat i frysboxen.

– Jag har inte fått en ärlig förklaring från varken Jon eller klubben till varför jag inte varit uttagen.

”Uppvuxen i klubben”

Bengtsson säger att han inte velat ta fokus från guldjakten, men nu när guldet är klart vill han inte längre vara tyst.

– Både klubben och Jon vet vad jag tycker och det har jag sagt till dem också. Jag är 34 år, uppvuxen i klubben och har haft mina största framgångar här. Då hade jag önskat att jag hade behandlats med lite mer värdighet och respekt kring varför jag inte ens är med i truppen, säger han till Aftonbladet.

Under en digital pressträff svarade huvudtränaren Jon Dahl Tomasson på Bengtssons kritik.

– Som människa vill man ju göra alla glada, som fotbollstränare kan du inte göra alla glada. Vi har en riktigt bra trupp med många spelare och det kommer alltid finnas spelare som inte är tillfreds, säger Dahl Tomasson.

”Olyckligt skadad”

Han anser att Bengtsson har fått en förklaring till varför han inte spelar.

– Han blev olyckligt skadad och under den tiden har tre konkurrenter tagit den positionen och spelat riktigt bra. Det har han fått veta av mig, säger den danske huvudtränaren.

– Det är aldrig någon som är större än klubben, varken jag som tränare eller vem som helst som arbetar i Malmö FF, fortsätter han.

KLIPP: Ola Toivonens leende reaktion på reporterns fråga (9 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.