Foto: Bildbyrån

Malmö FF utklassade Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF hade radat upp fyra raka oavgjorda matcher innan man tog emot Falkenberg på hemmaplan. Då skickades hallänningarna hem med 0-5 i baken.

– Det var fint att vara tillbaka, säger tvåmålskytten Arnor Traustason som var tillbaka efter ett skadeuppehåll till TT.

Tabelltvåan AIK:s skrällförlust hemma mot Kalmar tidigare under söndagen var välkommen hos resten av topplagen. Malmö FF svarade omgående med en regelrätt utskåpning av Falkenberg. Trots att man kastade om i startelvan rejält och bland annat lät en himmelsblå debutant starta.

Beijmo: ”Fan va kul det är”

Den förre djurgårdaren Felix Beijmo har lånats in från Werder Bremen och fick chansen från start på högerbacken efter att bara ha gjort en träning med laget. I Werder Bremen har det nästan inte blivit någon speltid alls och återkomsten till allsvenskan var efterlängtad hos honom.

– Det var förbaskat roligt, fan va kul det är att få gå ut på planen och spela fotboll, säger Felix Beijmo till C More.

Om en vecka möter han sin gamla klubb i det som blir en seriefinal mellan ettan och tvåan.

– Jag är redo, hela Malmö är redo, vi kommer ta matchen med storm.

Traustason tillbaka med besked

Beijmo spelade stabilt men överglänstes i första halvlek av sin kollega på den andra sidan. Det mesta utgick från Jesper Knudsens vänsterkant under matchinledningen. Romain Gall mötte ett inlägg från dansken med pannan och öppnade målskyttet efter sju minuter.

Marcus Rosenberg utökade efter att han fått bollen till sig lite turligt via Arnor Traustasson från vänsterkanten en halvtimme in i matchen.

– En konstig assist, men en assist är det. Jag kan inte ljuga. Jag tänkte ta ner den och skjuta med vänstern, säger Traustason till TT.

I andra halvlek serverades Arnor Traustason av Romain Gall två gånger om inom loppet av tre minuter och hittade nät båda gånger. Islänningen har varit borta från allsvenskt spel i över en månad efter en omtalad stämpling från Djurgårdens Haris Radetinac och har saknats i den himmelsblå offensiven.

Guillermo Molins avslutade målskyttet i den 67:e minuten.

Med en match mer spelad är Malmö FF nu i serieledning. Djurgården kan dock återta den redan i morgon då man möter AFC Eskilstuna.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

5 - 0

Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

Stadion, Malmö
Publik: 14714
Domare: Adam Ladebäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.