Marcus Antonsson låg bakom Malmös upphämtning mot Genk i Europa League. Foto: Bildbyrån

Mäktig upphämtning av MFF – drama väntar

På två minuter gick Malmö från helvete till himmel i Europa League-mötet mot belgiska Genk. Oscar Lewicki tände hoppet ordentligt i den 63:e minuten. I den 65:e minuten skickade Marcus Antonsson in 2-2 efter ett blixtrande anfall. 2-2 blev också slutresultatet.

Malmös Europa League-äventyr såg ut att glida de ur händerna. Belgiska Genk hade dominerat matchen på bortaplan och välförtjänt prickat in både 1-0 och 2-0.

Men Malmö, som skämt bort Sverige, med bragdartade Europa-insatser de senaste åren gav sig inte den här gången heller.

Europa League

Oscar Lewicki, en inte alltför van målskytt, agerade likt en skyttekung när han i den 63:e minuten dundrade upp 1-2 framspelad av Marcus Antonsson – Malmö Stadion exploderade.

Två minuter senare, i ett blixtrande anfall, ville den lite mer vana målskytten – inbytte Marcus Antonsson – inte vara sämre. Framspelad av Sören Rieks skickade han 2-2 vid den första stolpen, lika hårt och välplacerat som Lewicki. Som också blev slutresulutatet.

Vidöppet inför sista omgången

Matchen hade dessförinnan dominerats av ett välspelande Genk, som fram till Malmös reducering, hade rullat ut hemmalaget och knappt bjudit på nått. Ett faktum som gör Malmös upphämtning ännu mer osannolik.

I gruppens andra möte, det mellan Sarpsborg och Besiktas, gjorde Besiktas precis som Malmö – fast ännu bättre. Det turkiska storlaget lyckades vända 0-2-underläge till seger 3-2 i slutminuterna, efter att Jeremain Lens blivit tvåmålsskytt.

Resultaten gör att Malmös Europa League-grupp nu är helt vidöppen. Samtliga lag, Malmö, Genk, Besiktas och Sarpspborg har chans att gå vidare till sextondelsfinal.