Malmö tappade greppet om guldet – kryssade mot Häcken

Malmö tappar mark i toppstriden.

De ljusblå fick en drömstart hemma mot Häcken – men tappade sedan en ledning och matchen slutade 2-2.

– Jag är besviken över att tappa poäng. Vi vet att det är en match vi måste vinna. Men vi måste se det positiva i att vi fortsatt har ett försprång på två poäng. Vi måste fortsätta att jobba hårt i de två sista matcherna, säger Malmös Antonio Colak till SVT Sport.

På första plats inför omgången – men kanske inte när den är färdigspelad. Det blev ”bara” en poäng för Malmös del och det gör att man nu inte längre har allt i egna händer inför de två sista matcherna. Djurgården tar vid seger mot Norrköping över förstaplatsen i allsvenskan.

MFF fick dock en perfekt start på matchen då de efter fem minuters spel tog ledningen. En frisparksvariant hittade fram till Malmös spjutspets Antonio Colak, som kunde trycka in 1-0.

Hemmalaget fortsatte sedan pressa Häcken – men utan att lyckas utöka i den första halvleken.

Häckens svar i andra

Gästerna inledde därefter den andra halvleken starkt och efter dryga timmen skulle man få utdelning. Godswill Ekpolo serverade Alexander Jeremejeff, tidigare i just Malmö, som rakade in bollen i mål. 1-1.

Blott sju minuter senare kom nästa smäll för MFF.

Malmöspelarna stod för en halvdan rensning i straffområdet och Patrik Wålemark visade påpasslighet när han höll sig framme, drog till på ett tillslag och fullbordade Häckens vändning.

– Första halvlek börjar vi bra. Vi gör 1-0 men sedan i andra halvlek låter vi dem komma in i matchen och de går mål på sina chanser, säger Colak.

Hemmalaget vägrade förlora

Men Malmö vägrade förlora på hemmagräs. Ett inlägg hittade in till Malik Abubakari i straffområdet – och hans panna styrde bollen i mål.

Matchen slutade sedan 2-2.

– Vi kan inte klaga nu, det är bara att fortsätta, säger Colak.

I och med poängen har Häcken matematiskt säkrat ett allsvenskt kontrakt inför 2022.

AIK och Djurgården är fortsatt med i toppstriden. De förstnämnda ställs mot Varberg i morgon och Dif ställs mot IFK Norrköping på måndag.