Malmö vände mot Kalmar – Kiese Thelin matchhjälte

Sex raka förluster för Kalmar men trots det tog man ledningen borta mot Malmö FF.

Men hemmalaget blev för tunga och i den 88:e minuten kunde Isaac Kiese Thelin avgöra matchen med sitt 2-1.

– Vi gick in i omklädningrummet i paus och sa att vi bara skulle köra på så skulle de tröttna och det var det som hände, säger tvåmålsskytten til Dplay.

Kalmartrenden håller i sig. Efter en stark första halvlek så tappade smålänningarna återigen en ledning i den andra halvleken.

När Viktor Elm utgick efter skada blev Malmö för tunga för gästerna och kunde först kvittera genom Isaac Kiese Thelin. I matchens slutminuter klev anfallaren fram igen och avgjorde med en fin aktion i straffområdet.

Kalmarledning efter straff

Malmö inledde bäst och skapade tryck mot Kalmar-målet, dock utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Men Kalmar utnyttjade Malmöpressen och hittade kontringslägen bakom backlinjen.

Efter en dryg halvtimme gick Anel Ahmedhodzic upp i en nickduell i eget straffområde. Men istället för att ta bollen på huvudet skickade den unge mittbacken upp en arm som touchade bollen. Inget tvivel från domare Al-Hakim som direkt pekade på straffpunkten.

Kalmartrotjänaren Viktor Elm visade ingen pardon från straffpunkten och skickade bestämt in 1-0 intill den vänstra stolpen.

Elm ut skadad – då tappade Kalmar

Men Viktor Elm, en av planens bästa spelare, skulle få lämna matchen i förtid. Efter 55 minuter hamnade mittbacken i en löpduell mot Isaac Kiese Thelin. Efter att foten såg ut att fastna i mattan på Malmö Stadion så låg Elm och vred sig i smärtor och tog sig mot knät. Efter en hård lindning på vänsterknät byttes Kalmarkaptenen ut.

Med Elm borta så blev Malmö FF:s tyngd framåt än mer tydlig. Kiese Thelin gick upp i en nickduell och fick sedan tillbaka bollen i straffområdet och kunde kruta upp 1-1 i krysset, anfallarens fjärde mål för säsongen.

Isaac Kiese Thelin har tillsammans med Anders Christiansen kanske varit Malmös viktigaste spelare och 28-åringen skulle också få avgöra. I den 88:e minuten höll anfallaren kraftfullt undan försvararen och kunde sedan brösta ned bollen till ett friläge. Ingen misstag där och 2-1 till hemmalaget.

Kiese Thelin fick också chansen att fullborda ett hattrick efter en straff på övertid men då räddade Lukas Hägg Johansson och matchen slutade 2-1.