Målvakternas match i nytt poängtapp för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys formsvacka fortsätter.

0–0-matchen mot Elfsborg innebär klubbens fjärde raka match utan vinst.

Men det kunde ha slutat 3–3.

Hammarby inledde allsvenskan på ett smått makalöst sätt med åtta vinster och en oavgjord på de inledande nio matcherna.

Men sedan dess har det gått tyngre. Efter den första förlusten mot AIK kom i dag klubbens fjärde raka match utan vinst i bortamötet mot Elfsborg.

Men resultatet på 0–0 blev en av säsongens mest osannolika slutresultat.

Galen andra halvlek

Matchen inleddes piggt av Hammarby och såg ut att bli ännu bättre för de grönvita när Elfsborgs kugge Stefan Ishizaki tvingades kliva av på grund av skada redan i den 25:e minuten.

Men det gav snarare motsatt effekt för ”Bajens” del, och båda lagen gick mållösa till halvtidsvila efter ett jämnt avslut på den första halvleken.

Istället skulle dramatiken dra i gång på allvar i den andra halvleken. I den 54:e minuten missade Hammarby-anfallaren Nikola Djurdjic ett friläge, vilket blev startskottet på en rejäl chanskvalakad.

Hammarbys målvakt Johan Wiland och Elfsborgs-målvakten Kevin Stuhr Ellegaard stod för varsin monstermatch med flera kvalificerade räddningar efter varandra.

Frilägen, frisparkar och till och med straffar – inget gick i mål.

Missade straff

Först i den 89:e minuten såg det målvaktsspelet ut att tvingas till ett stopp när Elfsborg tilldelades straff efter en klumpig utrusning av Wiland.

Men han skulle revanschera sig på nytt. Målvakten stod för sin sista jätteräddning för dagen när han kastade sig högt till vänster och tog Issam Jebalis hårt slagna straff.

Kort därefter såg Hammarby ut att kunna knipa alla poängen när Hammarbystjärnan Jiloan Hamad fick ett superläge på frispark strax utanför straffområdet. Men den välplacerade sparken tog i kryssribban och gick ut.

Resultatet innebär att Hammarby tappar ytterligare viktiga poäng i toppstriden. För Elfsborgs del var det en mer positiv svit på tre raka vinster som bröts och gör att Boråslaget fortsatt är inblandade i bottenskiktet.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

0 - 0

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Borås Arena, Borås
Publik: 7682
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.