Alexis Sanchez (i mitten) med de nära vännerna i chilenska landslaget, där han trivs allra bäst. Foto: TT.

Man U-floppen Sanchez gör succé i Copa America

Uppdaterad
Publicerad

Alexis Sanchez gjorde bara två mål i alla tävlingsmatcher inräknade för Manchester United den förra säsongen och kom som ett frågetecken till Copa America. Men i landslaget har anfallaren inga problem att hitta målet. Han avgjorde när det dubbla regerande mästarlaget Chile slog Ecuador med 2-1 och blev klart för kvartsfinal.

– Jag är alltid sugen på att spela men i England har jag fått få möjligheter den senaste tiden, säger 30-årige Sanchez, som även haft skadeproblem, till Reuters från Salvador i Brasililen.

Han hittade rätt med en halvvolley i början av andra halvlek och förbättrade sin statistik som Chiles bäste målgörare genom tiderna med sitt 43:e mål i den röda tröjan.

Copa America

Sanchez spelade även vidare trots att en fotskada gjorde sig påmind.

– Jag vill ge allting för landslaget, säger Sanchez som också gjorde ett av målen i  4-0-vinsten mot Japan.

Chiles förbundskapten Reinaldeo Rueda har hela tiden haft fullt förtroende för Sanchez som varit med och vunnit de två senaste  upplagorna av Copa America.

– Det är inte så lätt att förklara men Alexis har visat stor beslutsamhet här och i Manchester kanske han inte har lika starka band och den känsla som han har för landslaget. Han är mycket uppskattad i laget, säger Rueda och tillägger att Sanchez är född till målskytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet