John Stones, till höger, jublar med en lagkamrat efter sitt mål. Foto: Bildbyrån

Manchester City till ligacupfinal

Uppdaterad
Publicerad

Det blev City som får spela final i Ligacupen.

Detta efter en stabil derbyseger över Manchester United med 2-0.

United chockstartade ligacupsemifinalen genom att göra mål redan i den tredje minuten genom Marcus Rashford.

Men, tyvärr för United så dömdes det bort för offside.

Två minuter senare var det Citys tur att få ett mål bortdömt för offside. Den här gången var det Ilkay Gundogan som gjorde det.

Efter chanser åt bägge håll, bland annat ett stolpskott av Citys Keivn De Bruyne, gjorde Phil Foden i City kvällens tredje offsidemål.

Efter ytterligare ett par straffsitiuationer blåste domaren av för en mållös första halvlek. En halvlek där Manchester City hade ett massivt bollinnehav, men i övrigt jämnt i målchanser.

Stones ledningsskytt

Det skulle till slut bli ett mål som inte dömdes bort. Och det var Manchester Citys John Stones som tog hand om en frisparksretur på bästa sätt och gjorde 1-0 i den 51:a minuten.

United försökte få till en kvittering men skapade inget riktigt farligt. Istället blev det Citys Fernandinho som utökade ledningen till 2-0 efter att ha fått en undanrensning på en hörna rakt mot sig och pangat in bollen från distans.

KLIPP: Cavani sänkte Olsens Everton i ligacupen (24 december 2020)

Engelska Ligacupen

Manchester United logo

Manchester United

0 - 2

Manchester City logo

Manchester City

Old Trafford, Manchester
Publik: 0
Domare: Martin Atkinson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.