Casemiro är klar för Manchester United. Foto: Bildbyrån

Manchester Uniteds stjärnvärvning från Real Madrid är klar

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United har gjort klart med den brasilianske stjärnmittfältaren Casemiro, 30. Han ansluter närmast från Real Madrid.

Casemiro har haft en fantastisk karriär i Real Madrid med bland annat fem Champions League-titlar. Han har även gjort 63 landskamper för det brasilianska landslaget.

Nu ska han stadga upp krislaget Manchester Uniteds mittfält.

Den engelska storklubben, som har en ny tränare i Erik ten Hag, har kommit överens om övergången med Real Madrid. Men de uppger på sin hemsida att en medicinsk undersökning och detaljer i kontraktet återstår innan övergången blir helt klar.

Enligt trovärdige fotbollsjournalisten Fabrizio Romano kommer Manchester United inledningsvis att betala motsvarande 750 miljoner kronor för den brasilianske stjärnan, som väntas skriva på ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.