Manuel Lindberg slutar som vd i AIK. Foto: Bildbyrån/TT.

Manuel Lindberg slutar som vd i AIK

Uppdaterad
Publicerad

Manuel Lindberg har valt att avsluta sin anställning som vd/klubbdirektör i AIK.

Det meddelar klubben på måndagsmorgonen.

– Jag tar mitt ansvar som en del av situationen, säger han i pressmeddelandet.

AIK har haft en tuff inledning på den allsvenska säsongen och med tio matcher spelade kan de endast räkna in en seger. Gårdagens derby mot Djurgården, som slutade i skandalscener och i förlust för AIK, blev droppen.

Nu väljer vd/klubbdirektör Manuel Lindberg att lämna sin post i klubben. Detta ett drygt år efter att han anställdes.

– Jag tar mitt ansvar som en del av situationen och har därför valt att kliva åt sidan. Att ha kvar mig som vd/klubbdirektör gynnar inte klubben just nu, säger han.

För SVT Sport berättar ordförande Robert Falck om varför Lindberg lämnar klubben.

– Han känner att han inte kan komma tillbaka och göra det bästa för AIK utan slutar både av skäl som gäller AIK och av privata skäl. Helt enkelt anser han att det är bra för honom, för hans familj och för AIK att han lämnar.

Hur ser du på bristen på kontinuitet i AIK:s klubbledning?

– Vad gäller vd-posten har både Jens T Andersson och Björn Wesström gått vidare till andra jobb, så det visar ju att AIK är en bra språngbräda. Men det är klart att det inte är bra att våra vd:ar inte sitter längre på posten, vi skulle vilja att de sitter tre till fem år åtminstone.

Fredrik Söderberg tar över rollen som tf vd/klubbdirektör.

I slutet av november valde AIK att sparka sportchef Henrik Jurelius. Då klev Lindberg in som tf sportchef. Efter att transferfönstret passerat tog han tjänstledigt, vilket senare omvandlades till en sjukskrivning. Lindberg återvände till tjänst förra måndagen, 22 maj.

MER ALLSVENSKAN: Marcus Danielson derbyhjälte för Djurgården

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.