Marcus Berg: ”Fantastiskt att ha varit med om allt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit upp och ner, men det svenska landslagsåret i fotboll slutade i dur. Ett år som började med sensationella segrar mot Frankrike och Italien, fortsatte med kvartsfinalen i VM och slutade med två tunga Nations League-segrar.

Sverige avslutade året på bästa sätt, med två raka segrar i Nations League, vilket till slut betydde gruppseger. Det blev slutpunkten för ett succéår i svensk fotboll, med kvartsfinalen i VM som stor höjdpunkt.

– Kollar man över hela året så är VM en otrolig höjdpunkt för allihopa. Det känns fantastiskt att man har fått vara med om allt detta, säger en småleende Marcus Berg till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Bakom succén ligger hårt arbete och det ständigt hyllade svenska kollektivet.

”Helt okej fotbollsspelare också”

– Man pratar om det efter matcher: ”Att jag tror fan inte det är kul att möta Sverige”. Och det är en känsla vi tar med oss. Vi vet vad vi ska göra på plan, vi backar varandra i alla lägen. Det tycker jag vi visar på plan – sen är vi helt okej fotbollsspelare också.

I går lossande det också målmässigt för anfallaren Marcus Berg. Han gjorde sitt första landslagsmål på 16 landslagsmatcher.

– Man får jobba mycket med sig själv mentalt. Fotboll handlar om att göra mål, men det är också väldigt mycket detaljer i spelet, som det gäller att man gör rätt. Hade jag varit yngre hade man kanske gömt sig lite på plan, avslutar Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet