Marcus Rashfords ord efter straffmissen Foto: Bildbyrån

Marcus Rashfords ord efter straffmissen

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Rashford, 23, missade straffen i EM-finalen.

Nu ber den engelska anfallaren om ursäkt i ett långt meddelande på Twitter.

”Det känns som jag har svikit mina lagkamrater. Jag har svikit alla”, skriver han.

EM-finalen mellan Italien och England avgjordes med straffläggning. Den 23-årige anfallaren, som blev inbytt i förlängningen, fick i uppgift att ta hand om en av straffarna.

Han missade.

Fotbolls-EM

Nu ber den engelska anfallaren om ursäkt i en lång text på sociala medier.

”Jag vet inte var jag ska börja och jag vet inte hur jag sätta ord på hur jag känner just nu. Jag har haft en jobbig säsong och jag tror alla har förstått att jag gick in i EM med sämre självförtroende”, skriver han.

Bukayo Saka, Jadon Sancho och Rashford missade straffarna för England och Italien tog EM-guld.

”Svikit alla”

”Det känns som jag har svikit mina lagkamrater. Jag har svikit alla. Jag kan sätta en straff i sömnen så varför kunde jag inte sätta den här? Jag har spelat upp situationen om och om igen i mitt huvud. Det finns inga ord för att beskriva hur det känns”. 

Rashford avslutar med att hylla sina lagkamrater.

”Den här sommaren har varit en av de bästa lägrena jag upplevt. En gemenskap har byggts upp och som är omöjlig att bryta. Din framgång är min. Ditt misslyckande är mitt”.

Precis som Bukayo Saka och Jadon Sancho möttas Rashford av hat och rasism efter matchen. Något han också kommenterar.

”Jag kommer aldrig att be om ursäkt för den jag är och var jag kommer ifrån. Jag har aldrig känt mig stoltare än när jag får bara de tre lejonen på mitt bröst”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet